Happy tour Willemstad!


Handig voor de scheepvaart, zee-armen die je gemakkelijk Holland binnen doen varen. Maar minder handig als de schepen geen handel maar kanonnen en veroveringszucht aan boord hebben. Het Hollands Diep was ook een prima gebied om de scheepsroutes tussen Holland, Zeeland en Antwerpen te controleren. Daarom liet Willem van Oranje er in 1583 al een versterking optrekken om zo lieden van laag allooi buiten ‘de deur’ te houden. Ook Napoleon bouwde er later zijn militaire bolwerken. Fort Sabina bij Willemstad is daar een goed voorbeeld van. Rond Willemstad (het vroegere ‘Ruigenhil’) is het terrein drassig, moerassig en heel waterrijk. Tijdens een fietstocht (te doen via Boudewijn Tours) ervaar je zelf hoe dit deel van de beroemde Zuiderwaterlinie er uit ziet. Willemstad zelf kun je te voet beleven, met een rondleiding Willemstad van Boudewijn Tours.

Plan een tour
windmill_img

Willemstad

Graag neem ik u mee naar Willemstad. Het pittoreske vestingstadje langs de Zuidwaterlinie.

De ster van Willemstad

Dat Willemstad is opmerkelijk gaaf gebleven. Veel oude vestingsteden zijn danig verminkt maar het fraai gerestaureerde Willemstad heeft al zijn vestingwallen nog. Bastion na bastion herinnert die stervormige omwalling er nog aan dat oorlogszuchtige buitenlanders Willemstad niet snel op de knieën kregen. Een wandeling over de wallen is ook nu nog een echte ervaring, zeker als een goede gids je de redenen en de anekdotes rond de versterkingen met humor en diepgang kan bijbrengen.

Bestand tegen kanonkogels en houwitser-granaten

Willemstad is een van de belangrijkste juwelen aan het snoer van de Zuiderwaterlinie. Dat wordt ook duidelijk als je het Mauritshuis binnenstapt. Princehof, zo wordt het gebouw ook wel genoemd. Dit is nu een bezoekerscentrum maar werd door Maurits van Oranje als jachtslot benut. Het is een mooie stop tijdens een rondleiding Willemstad met gids Boudewijn

img
Boek uw tour!

Neem voor een Boudewijn tour contact op via Whatsapp, Facebook of Telefonisch

Boudewijn deelt zijn kennis en humor ook graag in; Zevenbergen, Klundert, Breda, Dordrecht, Rotterdam, Delft, Gouda en de Kinderdijk.